Kik vagyunk

Rövid bemutatkozás

A BME Management Szakkollégium egy non-profit szervezet, melynek legfőbb célja a jövő vezetőinek, menedzsereinek a kinevelése. Közel 40 éve töretlenül működünk, ezzel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemének a legrégebbi szakkollégiumaként büszkélkedhetünk. Tagjaink egy inspiráló, családias közösségben sajátíthatják el a menedzsment szakirány fortélyait mind gyakorlatban mind elméletben, hiszen lehetőségük van a számukra teljesen ingyenes szakmai képzésen való részvétel mellett az ott és az egyetemen megtanult tudást átültetni a való életbe is. Szakkollégiumok tagjai és seniorai nem csak a BME, hanem más egyetemek, mint az ELTE, Corvinus, Károli, BGE és ÓE színvonalas hallgatói köreibe tartoznak, megadva a lehetőséget mindenkinek, aki szeretné a jövőjét építeni.

Alappillérek

Közösség

Nagyon büszkék vagyunk, hogy nálunk a tagjaink egy inspiráló, elfogadó és szinte családi környezetben tudják kihozni magukból a maximumot. Többen egy második otthonnak is tartják az MSZK-t és ezt részletezve el is mondjuk, hogy miért…

Elsősorban ezzel a témával a Tehetséggondozási terület foglalkozik. Nálunk minden hétfőn egy Infoest keretein belül találkozik az egész tagság, ahol változatos programokkal építjük a közösséget. Ez csak a jéghegy csúcsa a szervezett programok terén. Tömérdek informális/formális csapatépítéseket szervezünk az összes területnek és projektnek, hogy még jobban összekovácsolják a tagokat, illetve  a mindennapi munkát gördülékenyebbé varázsolják.  Mindezek mellett minden évszakban elutazunk egy összerázó táborba és 2-3 napot közösen együtt töltünk el.

Rengeteg programmal, csapatépítéssel készülünk minden félévben, főleg a legújabb tagjelöltjeinknek a MISI rendszeren belül.

Nem csak formális találkozások vannak ám! Számtalan bulival, sportolással, gyűlések utáni kocsmázással, társasozással, illetve éjszakába nyúló beszélgetésekkel lehet találkozni szívünkhöz közel álló szakkollégiumunkban. Nálunk örök életre szóló barátságok kötődhetnek és aki egyszer MSZK-s az az MSZK-s is marad, ezt igazolja a sok visszajáró aktív/passzív seniorunk is.

Szakmaiság

Az MSZK-ban kiemelt figyelmet fordítunk a tagjaink szakmai fejlődésére, ezért van kialakítva egy külön csoport is erre, a Szakmai terület. Ők biztosítják számunkra a szakkollégium tagjainak teljesen INGYENES előadásokat, workshopokat és tréningeket. Mindezek lehetnek pár órásak, egy és több naposak is, melyeket neves szakmai partnereink tartják. Ezen kívül minden terület foglalkozik a saját területének a fejlesztésén is.

Gyakorlat

Szakkollégiumunk egyik legfőbb célja az elmélet gyakorlatba való átültetése, beszélünk itt az egyetemről hozott és a saját kurzusainkból szerzett tudásról is. Ezért hoztuk létre a projekt alapon működő mátrix szervezetünket. Minden terület más-más dologgal foglalkozik, mindenki bárhol ki tudja próbálni magát, illetve neves projektjeink során részt vehetnek valami jelentős dolognak az elkészítésében a kezdetektől a legvégéig. Mindemellett az MSZK egy leadership playground, ami annyit jelent, hogy szinte bárki kerülhet területi/projekt vezetői pozícióba, 4-6 ember élén akár 1 év után.